De voordelen van staalframebouw

De voordelen van staalframebouw

een persoon die op een kraan staat
De voordelen van staalframebouw

WOOWN® is specifiek gespecialiseerd in staalframebouw. Staalframebouw is een bouwwijze waarbij met complete elementen zoals vloeren en wanden een dragende skeletconstructie in onze fabriek worden geproduceerd en samengesteld op de bouwlocatie. De draagconstructie elementen worden opgebouwd uit koudgevormde staalprofielen.

CO2 uitstoot minimaliseren met bouwen

Als deze elementen worden geprefabriceerd, kan de bouwtijd aanzienlijk worden verkort. Dit resulteert onder andere in minder kosten, waardoor de bouwmethodiek financieel aantrekkelijk is. Ook zijn er minder transportbewegingen naar de bouwplaats én minder handelingen in de fabriek, waardoor de CO2 uitstoot lager is. Dit is noodzakelijk om in de toekomst wereldwijd de CO2 uitstoot te reduceren.

De karakteristieke waarden voor geluid, maatvoering, krimpscheuren en klimaatinvloeden zijn veel gunstiger dan de huidige traditionele bouw, mits op de juiste manier uitgevoerd. De afbouwmaterialen zorgen echter voor een perfecte warmte- en geluidsisolatie. Staalframebouw heeft de voordelige eigenschap dat door de sterkte van staal er tussen de stalen profielen geïsoleerd kan worden. Hierdoor is er minder ruimteverlies bij toepassing van hogere isolatienormen. Dit maakt het bouwsysteem uitermate geschikt voor projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen en overige huisvesters omdat het meer verkoopbare vierkante meters vloeroppervlakte biedt.

Staalframe geeft volledige ontwerpvrijheid

Door de hoge sterkte van staal is het bouwsysteem geliefd bij architecten vanwege de hoge mate van ontwerpvrijheid. Zo kunnen er prachtige moderne woningen met grote vrije overspanningen en overstekken ontworpen worden. Er zijn geen dragende muren meer in de woning zodat men vrij is met de indeling van de ruimte. De bouwtechniek biedt naast bovengenoemd nog meer voordelen. Verschillende kenmerkende aspecten van staalframebouw hebben we voor u op een rijtje gezet.

De voordelen van staalframebouw

 • Ontwerpvrijheid
 • Lager eigen gewicht dan andere bouwsystemen, voordeel met verwerken op bouwplaats
 • Montagesnelheid 2 gevel elementen per uur
 • Lagere transportkosten (meer elementen op 1 vracht)
 • Maatvast en vrij van krimp en uitzetting
 • 100% recyclebaar
 • Weinig afval (productie van coil ipv gestandaariseerde houtmaten met veel zaagverlies)
 • Zeer geschikt voor aardbevingbestendig bouwen en renoveren
 • Staalframe rot niet, is van constante materiaal kwaliteit niet gevoelig voor schimmels en ongedierte
 • Sparingen worden machinaal aangebracht volgens BIM model, dit bespaard veel tijd
 • Geen beperkingen in afmetingen, als gevolg van laag eigen gewicht en sterkteklasse van de C-profielen

Zijn er ook nadelen aan bouwen met staalframe?

Ja, er is 1 nadeel. Na de opstartfase van de productie zijn er geen wijzigingen meer mogelijk. Dit nadeel van staalframe bouw maakt het ook weer een voordeel: goede voorbereiding bij staalframe bouwen is een vereiste en dit reduceert de faalkosten weer.